ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН ПРАЗНУВА ТРЕТИ МАРТ
  Новини
Дискусионна среща с професор Симеон Янев на тема „Под манастирската лоза“.
16.06.2017

В четвъртък, 15 юни от 10:30 ч. в залата на Общинската библиотека се проведе дискусионна среща между проф. Симеон Янев и ученици от гимназиален етап в СУ "Васил Левски", гр. Елин Пелин. Професор Янев е университетски преподавател, писател, критик и носител на националната литературна награда "Елин Пелин", както и на много други литературни награди и призове.


Г-жа Вили Гацева – главен библиотекар в Общинска библиотека въведе учениците в разговора, като изнесе биографични данни за изкючителния гост.


Тази среща на младите хора с проф. Симеон Янев на тема "Под манастирската лоза" се организира по повод 140 годишнината от рождението на големия български писател Елин Пелин.


В нея взеха участие около 50 ученика от гимназиялен етап от СУ "Васил Левски", които обсъдиха с писателя проф. Янев цикъла от разкази на Елин Пелин - "Под манастирската лоза". Интересът към събитието бе много голям и учениците бяха щастливи  да се докоснат до един съвременен писател и учен. Те задаваха своите въпроси, които бяха свързани, както с произведенията на писателя Елин Пелин, така и с творбите на проф. Янев. Той беше изключително изчерпателен в отговорите си и предизвикваше интереса на присъстващите с прекрасното си чувство за хумор.


Срещата беше много интересна, както за учениците, така и за гостите на събитието. Сред тях беше г-жа Ангелина Илиева – главен експерт в отдел „Образование, социални и хуманитарни дейности“ на Община Елин Пелин.

Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!
Електронни Услуги Община Елин Пелин