Качество на въздуха
  Новини
ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН ДОМАКИН НА 15-ТА ГОДИШНИНА ОТ УЧРЕДЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КРИКЕТ
06.12.2017

 

На 03.12.2017 г. община Елин Пелин беше домакин на 15-та годишнина от учредяването на Българската Федерация по Крикет. Заслуга за избора на град Елин Пелин за домакин на това важно събитие имат организационната и спортно-състезателната дейност през последните години на КК „Юлис“ – Елин Пелин  и КК „Лидер“ – Горна Малина. Те  са едни най- бързо развиващите се клубове в структурата на БФ Крикет. Отборите на двата клуба до 15 години са винаги в първата тройка в класирането на Държавните първенства и турнири.

 

Годишнината беше отбеляза с турнир по крикет в зала  „инж. Янко Янков” в гр. Елин Пелин и официален коктейл в Ритуалната зала на Община Елин Пелин.

 

В турнира взеха участие  10 отбора  във възрастови групи деца под 15  и под 12 години. 

 

След много оспорвани и емоционални игри се получи следното класиране:

 

Деца до 12 години: 

  1. КК „Лидер“
  2. КК „ЮЛИС“
  3. 07 ОУ – София
  4. КК „Лидер“– втори отбор
  5. КК „ЮЛИС“– втори отбор

Деца до 15 години: 

  1. КК „ЮЛИС“
  2. КК „Лидер“
  3. НКА – София
  4. КК „Правец“
  5. КК „Лидер“– втори отбор

Победители бяха наградени от г- н Илиан Тодоров – Областен управител на София-област, който изказа своето възхищение от постигнатото от децата и техните треньори, повишеното качество на игрите и духа на приятелство и радост за всички, които тренират и играят крикет. Пожела на всички нови успехи и приятно изкарване на идващите светли Коледни празници.

 

По време на официалния коктейл проф. Николай Колев - президент на Българската Федерация по Крикет направи кратка презентация на изминалия период.

 

От неизвестен спорт в България, практикуващ се епизодично от служители на   посолството на Великобритания и от индийски студенти, които играеха в паркове и градинки, крикета намери своето достойно място в спортната  система на страната ни.  Изградени са 16 клуба, два терена за крикет, страната е приета за член на ИСС през 2018 г.  и от следващата година ще  участва  в  състезания от официалния  спортен календар на Европа.  Сформирани са национални отбори за юноши под 17 години  и жени, като последните са Балкански шампиони през 2015 г. Националният отбор вече е изцяло от млади наши състезатели, които се представят много успешно в редица международни турнири. През следващата година предстои участие в квалификации за Световната купа по крикет Т20, която ще се проведе през 2020 г.“ - допълни той.

 

Областният управител на София-област г-н Илиан Тодоров беше награден за постиженията на Областта и развитието на крикета в България. Специални плакети получиха и кметовете на Общини Елин Пелин, Горна Малина и Правец за помощта и позитивното отношение към младите хора практикуващи крикет.

 

Награди получиха и много деятели, състезатели и президенти на клубове, работили за развитието на спорта през изминалите 15 години.

Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!
Електронни Услуги Община Елин Пелин