Качество на въздуха
  Новини
ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН НАГРАДИ ПЪРВОТО БЕБЕ ЗА 2018 ГОДИНА НА ЦЕРЕМОНИЯТА „БЕБЕ НА ГОДИНАТА“
13.02.2018

 

 

Първото родено дете за 2018 г. на Община Елин Пелин е малкият Алекс Красимиров Георгиев от гр. Елин Пелин, който се роди на 01.01.2018 г.

 

 

 

Официалното награждаване за „Бебе на годината“ се проведе на 12.02.2018 г. в Ритуалната зала на Община Елин Пелин.

 

Церемонията откри отец Иван Плещов, предстоятел на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, с молитва за здраве на новородените деца и техните родители.

 

Кметът на Общината Ивайло Симеонов и председателят на ОбС-Елин Пелин Николай Плещов привестваха всички присъстващи, като им пожелаха здраве, щастие и късмет в живота. Кметът изказа радостта си от големия ръст на раждаемостта в общината през последните години и заяви твърдата си позиция за работа в насока осигуряването на по-добра среда за живот за семействата с малки деца. Той припомни, че през 2017 г. влезе в сила Правилник на Общината за изплащане на еднократна финансова помощ при раждане на дете, въз основа на който до този момент са подпомогнати 44 семейства.

 

Първото родено дете за тази година получи почетен плакет от кмета на Община Елин Пелин, парична награда в брой от ТВ „Фантастико“, комплект от 4 сребърни парички, дарени от Общинска банка, ваучер за пазаруване на детски стоки от dm България, много подаръци, както и искрени пожелания за здраве и щастие. Неговите родители Михаела Красимирова Димитрова и Красимир Димитров Георгиев бяха развълнувани от оказаното им внимание.

 

Директорът на МБАЛ „Елин Пелин“ ЕООД д-р Мая Луканова също беше подготвила подарък за малкия Алекс.

 

На церемонията присъстваха много родители и част от партньорите на събитието - Андрей Спасов, мениджър „Логистика“ - магазини „dm България“, и Василка Чорапинова, управител на ФЦ Елин Пелин – „Общинска банка“.

 

Всичките 13 деца, родени през месец януари 2018 г. и регистрирани в общината, бяха поканени на церемонията и получиха подаръци от Община Елин Пелин, „Лидл България“ в лицето на Чавдар Михайлов, ТВ „Фантастико“ и dm България.

Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!
Електронни Услуги Община Елин Пелин