Електронни Услуги Община Елин Пелин
Качество на въздуха
  Новини
В ПАМЕТ НА РАДИ РАДЕВ
09.08.2018
Напусна ни почетният гражданин на град Елин Пелин Ради Радев – изтъкнат хореограф, оригинален творец, създател и дългогодишен главен художествен ръководител на „Шопски ансамбъл“.

В своята над 60 годишна творческа дейност г-н Радев е създал десетки свои авторски танци, оставили трайни следи в съзнанието на публиката и народната ни хореография.

За изключителна си дейност като артист-изпълнител и творец-хореограф Ради Радев е удостояван с десетки дипломи, купи, медали и други награди у нас и чужбина. Ордените "Червено знаме на мира", "Кирил и Методий" - първа степен, "Кирил и Методий" - втора степен, медал "София - столица на България", "Златна лира" от Съюза на музикалните и танцови дейци, пет златни медала от международни и световни фестивали, шестнадесет златни медала от републикански фестивали, както и медал "1300 години Българска държава" са само част от признанието за таланта му.

За големите му заслуги в областта на хореографията през 1979 година с Указ №800 на Държавният съвет на НР България той е удостоен със званието "Заслужил артист" на НР България.

Години наред той неизменно е сред водещите фигури в народната хореография, личност с огромен опит и енциклопедични познания в сферата на танцовото изкуство.

Поклонението ще се състои в събота (11.08.2018 г.) от 11.30 часа в ритуалната зала на централните софийски гробища.
 
Община Елин Пелин изказва искрени съболезнования на семейството му!

Поклон пред светлата му памет!
Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!