Електронни Услуги Община Елин Пелин
Каталог на бизнеса
Качество на въздуха
  Новини
Среща с общински съветници, обществения посредник и кметове за транспортната схема и зимното почистване в община Елин Пелин
11.10.2018
На 09 октомври 2018 г. в ритуална зала на Община Елин Пелин се проведе среща с общински съветници от ОбС - Елин Пелин, обществения посредник г-жа Румяна Младенова и кметове на населени места. Темата на срещата беше свързана с промени в транспортната схема и зимното почистване на пътищата в община Елин Пелин.

Инициатор на срещата беше кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов, а на нея присъстваха представители на транспортната фирма, обслужваща жителите на община Елин Пелин, консорциум „Унитранс ДЗЗД“. В началото на срещата те поискаха актуализиране на транспортната схема по направлението гр. Елин Пелин – с. Доганово – с. Голема Раковица и намаляване на извършваните 7 курса на ден, заради ниския брой на пътниците и автобуси без нито един пътник. Предложението на транспортните фирми „Топ Транс“ ООД и „БК Транс“ ООД е курсовете да бъдат редуцирани до три на ден - сутрин, обед и вечер.

Актуалните курсове от село Голема Раковица ще бъдат 05:45 ч., 11:45 ч. и 18:30 ч. като промените влизат в сила от 15.10.2018 г. Информацията за промените ще бъде своевременно оповестена от превозвачите, за да се запознаят с нея пътниците.

Депонирането на земни маси и нерегламентирането изхвърляне на строителни отпадъци в община Елин Пелин е проблем, който предстои да бъде решен в близките месеци. Община Елин Пелин организира през месец септември кампания за отговорно изхвърляне на строителните и зелените био отпадъци чрез изграждането на специализирани площадки за улеснение на гражданите.

През тази година и преди настъпващия зимен сезон Община Елин Пелин ще стартира зимното почистване на пътищата с четири нови машини снегорини, които са напълно оборудвани за зимна поддръжка, а към тях ще се включва и комбинирания багер с допълнително оборудване за сняг.  С помощта на новозакупения телескопичен челен товарач, който ще обслужва машините, както и с поръчаните 2000 тона пясък и 400 тона сол, общинските пътища ще се поддържат проходими при зимни условия. При необходимост ще бъдат ангажирани допълнителни машини и трактори, които да разчистват след обилни снеговалежи.

Машините на ОП „БКД Елин Пелин“ ще почистват с предимство общинската пътна мрежа с дължина от 90 км, а в населените места ще работят други машини на фирмата, спечелила обществената поръчка за сметоизвозване и снегопочистване, както и наличната техника в населените места под прекия надзор на кметовете. Разделението на дейностите по снегопочистване се прави с цел да се намалят разходите на публични средства и да се ограничат бедствените ситуации.

Ремонтите на пътната мрежа и запълването на дупките ще се извършват с новата машина за инжекционно пълнене с асфалтова смес под налягане.

Във връзка с настъпването на дъждовните сезони покривите на някои обществени сгради и кметства ще бъдат ремонтирани преди началото на зимата с дарение на необходимите материали.

Извършва се почистване на отводнителните канали в общината съвместно с „Напоителни системи“ ЕАД, гр. София и изграждане на диги около коритата на реките. Започва подмяна на осветлението по пътя от гр. Елин Пелин до село Нови хан с нови LED светлини, които са дарение на социално отговорни компании, а по същото време се работи по вело алеята към село Григорево и възстановяване на осветлението по нея.

През пролетта се предвижда закупуване на нова машина за поставяне на пътна маркировка, мулчър за подрязване на храсти и растителност в банкетната част от пътя. В момента се правят 9 нови детски площадки в различни населени места в община Елин Пелин. Предстои почистване на гробищните паркове по предварително изготвен график от ОП „БКД Елин Пелин“ до средата на месец ноември 2018 г.

Община Елин Пелин благодари на общинските съветници, които подкрепят промените в транспортната схема и зимното почистване на пътищата в общината. Без тяхното съдействие нямаше да се реализират големите инфраструктурни проекти и да бъдат закупени машините за извършване на дейностите по зимна поддръжка.
Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!