Електронни Услуги Община Елин Пелин
Каталог на бизнеса
Качество на въздуха
  Новини
Община Елин Пелин даде подаръци на 16 деца, родени през 2018 г. в малки населени места
11.06.2019
За втора поредна година през месеца юни Община Елин Пелин реализира своя социална инициатива, насочена към семейства с деца, родени през 2018 година в пет от най-малките села в общината с изявени демографски проблеми.
 
Миналата година в село Чурек са проплакали 2 бебета, в село Столник - 7, в село Елешница – 1, в село Григорево - 3, а в село Габра – 3. Семействата на тези деца са постоянни жители на общината и са избрали да живеят в малките населени места и там да отглеждат децата си.
 
Община Елин Пелин и кметът Ивайло Симеонов решиха да поздрави младите семейства по повод 1 юни - Международния ден на детето, като им поднесат символични подаръци. Инициативата подкрепиха и представители на бизнеса в общината в лицето на „Лидл България“ ЕООД, които също предоставиха подаръци за малчуганите.
 
Семействата и децата получиха своите подаръци лично от заместник-кметът на Община Елин Пелин г-н Стоян Стоянов и секретарят на Общината г-жа Симеона Попгеоргиева в Ритуалната зала на Общината на 06 юни 2019 г.
 
Зам-кметът г-н Стоян Стоянов приветства всички присъстващи деца и родители, като им пожела здраве и изказа радостта си от прираста на раждаемостта в тези малки населени места.
 
Секретарят г-жа Симеона Попгеоргиева припомни за приетия през 2017 година Правилник на Община Елин Пелин за изплащане на еднократна финансова помощ при раждане на дете, благодарение на който са подпомогнати 60 семейства за 2018 година.
 
За трето и всяко следващо дете Община Елин Пелин отпуска:
  • 1 000 лв. – ако и двамата родителите имат завършено средно образование.
  • 1 200 лв. – ако единият родител има завършено средно образование, а другият – завършено висше образование.
  • 1 500 лв. – ако и двамата родители са с висше образование. 
На срещата присъстваха родители, кметове на малките населени места и служители на общинската администрация. Вижте още снимки в галерията към новината.
Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!