Електронни Услуги Община Елин Пелин
Каталог на бизнеса
Качество на въздуха
АНГЕЛ СТОИЛОВ – „КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН“ НА ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИНПо повод 9 май – Деня на Европа, ученици от СУ „Васил Левски“ гр. Елин Пелин бяха част от админстрацията на Община Елин Пелин и „управници за един ден“. От срещата с Ангел Стоилов, Аделина Борисова, Лора Испиридонова, Лилия Божинкова, Катрин Георгиева и Елица Арангелова разбрахме, че те са изключително образовани и интелигенти деца, които имат разнообразни интереси. Радваме се, че се запознахме с тях и бяха част от работния процес в общината. След тази среща сме обнадеждени, че ни очаква светло бъдеще.


Представяме Ви интервю с деветокласника Ангел Стоилов, който имаше не леката задача да бъде „кмет за един ден“ на Община Елин Пелин. На 9 май, Ангел имаше възможността да застане плътно до доц. Ивайло Симеонов и да проследи динамичния му работен ден.

  • Разкажи ни за себе си: кой си ти и какви са интересите ти?

Казвам се Ангел Стоилов на 15 год. от гр. Елин Пелин и уча в 9а клас на СУ „Васил Левски“. Дейностите, с които се занимавам в училище са много и в най-различни насоки. На първо място поставям интереса си към химията. Занимавам се с нея с много желание и страст. Участвал съм в национални олимпиади и състезания по химия и винаги съм се водел от тръпката към науката и познанието. Друго мое занимание е изготвянето на училищния вестник. Да бъда негов главен редактор също е много интересно и удовлетворяващо за мен. Отношението ми към училището като институция и като общество е голямо. Приемам го много скъпо и чувствам училищното общество като едно голямо семейство. Стремя се да подпомагам развитието му по всички начини. Извън него, заниманията ми също са разнообразни. От три години и половина се занимавам със спортни танци към клуб по спортни танци „Ситара Денс“.  Тренировките преминават с много усилие и труд. Участвам в много турнири и състезания и винаги се водя от спортния хъс и любовта към танца. Преди всичко аз съм патриот. Аз съм българин и нашият фолклор ми е на сърце. Голяма част от свободното си време прекарвам с певицата Поли Паскова. Аз съм част от нейния екип, правя уебсайта ѝ и не на последно място съм неин голям почитател. Като завърша училище планирам да следвам медицина. Винаги съм обичал да помагам на хората и с радост ще го правя и за напред.

  • Защо реши да участваш в Деня на ученическото самоуправление?

През годините много пъти съм взимал участие в Деня на самоуправлението, но винаги на много по-ниско йерархично ниво. Преподавал съм в училище множество уроци по различни предмети сред които са история, химия и информационни технологии. Няколко дни преди самия ден получих предложение от г-жа Ангелина Илиева – ръководител на отдел „Култура“ на Община Елин Пелин и от г-жа Гергана Найденова – заместник директор на СУ„Васил Левски“, да заема поста „кмет за един ден“ на общината. Приех тази длъжност, за да докажа на себе си и на всички останали, че мога да се справя с тежката задача на градски управник. Исках да вляза в кожата на нашия отзивчив кмет, за да разбера какво е от другата страна, когато хората очакват от теб да изслушаш проблемите им, да вземеш решение и да им помогнеш; когато хората, които са те избрали, таят надежда, че ще бъдат чути; когато управникът направи нещо в полза на гражданите и  изпита удовлетворение от изпълнената отговорност.

  • Как мина работния ти ден?

Денят на моя „мандат“ започна с обичайната оперативна среща на кмета с неговия екип. Аз и моят екип наместници присъствахме на разпределянето на задачите свързани с управлението на общината. Успяхме да се докоснем до същността на работата на Общинската администрация. Доц. Симеонов представи своите колеги и обясни каква е задачата на всеки един от тях. След края на оперативната среща, всички „управници за един ден“ бяха разведени по отделите в общината, а аз останах с кмета, на когото му предстоеше поредният натоварен работен ден. През цялото време бях рамо до рамо с него. На всички срещи, които той проведе, аз бях пряк свидетел и участник. Именно на тях се запознах и с други управници сред които са г-н Андрей Панчев - кмет на с.Габра, г-н Петко Костов - кмет на с.Нови Хан и инж. София Торолова - областен управител на София-област.

 Доц. Ивайло Симеонов ми обясни някои тънкости в управлението на града. Той е един силен човек, който със сърце и душа се бори за благото на нашия град.

  • Хареса ли ти да бъдеш „кмет за един ден“?

Чувството определено бе невероятно! Имах възможността да видя и да усетя как работи механизмът на Общината отвътре и  да разбера, колко голяма е тежестта на плещите на управниците.

  • Какви са ти впечатленията от Общинската администраия?

Това, което наистина впечатлява в Общинската администрация, е сплотеността. Кметът, неговите заместници, секретари и  останалите общински служители работят в екип с много желание и с чувство за отговорност. Това изглежда е правилният начин на работа, защото на лице са видими резултати.

  • Какви са ти впечатленията от доц. Ивайло Симеонов?

Доц. Ивайло Симеонов е един наистина способен човек. Умее да взима адекватни решения на актуалните проблеми, касаещи Община Елин Пелин, което всъщност е ключът към просперитета. Той поддържа контакт и скъсява дистанцията с гражданите за по-ефективно управление.

  • Би ли се кандидатирал за кмет след време?

Това е една голяма отговорност, за която с удоволствие бих приел да се боря, но дали бих се кандидатирал за кмет след време – времето ще покаже.


Сърдечно благодарим на родителите на Ангел Стоилов, че са възпитали това прекрасно дете! Той е бъдещетo, от което имаме нужда, за да живеем по-добре!


Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!