РЕГИСТРАЦИЯ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ В ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН

Дата на публикуване: 09.10.2020 11:31

Уважаеми граждани,

Информираме Ви, че съгласно чл. 175 от Закона за ветеринарномедицинската дейност (в сила от 01.01.2007 г.) ал. (1) За притежаване на куче ежегодно се заплаща такса по Закона за местните данъци и такси.
➥ Дължимата такса в Община Елин Пелин е в размер на 10 лв. Плаща се на годишна база, като в наредбата има изключения за кастрирани кучета, ловджийски кучета, служебни кучета и др. Приходите от събраните такси постъпват в общинския бюджет и се използват за дейности, свързани с намаляването на броя на безстопанствените кучета.
***
*** ПРИМЕР ЗА ПОПЪЛНЕНА БЛАНКА

***
ВНИМАНИЕ!
Община Елин Пелин предлага вариант за електронно подаване на документи за регистрация на куче - домашен любимец. Ако Вашето куче не е регистрирано, може да ни изпратете email с попълнените документи на адрес: eco22@mail.bg, /заявление, копие от паспорт на кучето/ и телефон за обратна връзка.

За повече информация моля да се свържете с Общинска администрация на следният телефон: 0893441438.

Документите може да донесете на място, за да ги подадете в Центъра за административно обслужване на гражданите в сградата на Община Елин Пелин, където може да получите пълно съдействие от нашите колеги при попълването на бланката за регистрация.

Наименование Брой тегления
Образец №2.pdf 457 Изтегли документ с име "Образец №2.pdf"

Търсене