Електронни Услуги Община Елин Пелин
Каталог на бизнеса
Качество на въздуха
  Новини
Предстои нова акция по кръводаряване на 14 септември 2019 г. в Община Елин Пелин
22.08.2019
Община Елин Пелин организира трета акция за кръводаряване "Намерете време да бъдете Нашият герой", след успешната кампания от пролетта - 14 септември 2019 г. Акцията се провежда за втора поредна година, съвместно с Национален център по трансфузионна хематология (НЦТХ) гр. София и активни граждани от град Елин Пелин.

Всеки, който желае да се включи в акцията и да дари кръв, може да заповяда на 14 септември 2019 г. (събота) от 09:00 до 13:00 ч. в Ритуална зала, етаж 2 в сградата на общината. Участниците в акцията, които дарят кръв, ще имат право на издаване на документ от НЦТХ в гр. София с валидност до 6 /шест/ месеца от датата за дарението. Документът може да послужи пред здравните власти и/или лечебно заведение в случай, че някой близък човек се нуждае от преливане на кръв. 

През септември 2018 г. първата организирана кампания за кръводаряване премина изключително успешно, а професионалистите от НЦТХ бяха приятно изненадани от броя на доброволците в община Елин Пелин. И ето, че резултатите говорят сами: над 60 човека изявиха желание за участие, като 35 от тях бяха допуснати да дарят кръв след лекарски преглед. На 23.03.2019 г. на територията на община Елин Пелин беше проведена втора кръводарителска акция съвместно с медиците от НЦТХ гр. София. 40 наши съграждани се включиха в благородната инициатива.

Всъщност не се знае в кой момент ние или нашите близки можем да се нуждаем от кръв. Решението за даряване е лично право на всеки. То е особено ценно, когато е взето на база собствена убеденост и информираност. Важно е да се знае, че кръводаряването не вреди! Нещо повече – то е полезно, тъй като стимулира процеса на кръвотворене в организма и увеличава защитните му сили.

Ще Ви очакваме отново през месец септември!
БлагоДАРЯ!

Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!