Електронни Услуги Община Елин Пелин
Каталог на бизнеса
Качество на въздуха
  Новини
Община Елин Пелин награди 27 деца в церемония по награждаване „Бебе на годината“ за 2020 година
13.02.2020
На 12.02.2020 г. от 16:00 ч. в Ритуалната зала на Община Елин Пелин, за четвърта поредна година, се проведе церемонията по награждаване на „Бебе на годината“ за 2020 година. Тази година Община Елин Пелин награди рекорден брой новородени през месец януари - 27 бебета от цялата община. Информираме Ви, че от първата инициатива през 2017 г. до 2019 г. първите родени деца бяха от 13 до 15, затова двойният ръст през настоящата година е изключително радостна новина.

Председателят на Общински съвет - Елин Пелин г-н Николай Плещов приветства гостите и младите родители, като им пожела много здраве, щастие и късмет в живота. В началото на церемонията г-жа Симеона Попгеоргиева, секретар на Община Елин Пелин, представи на присъстващите родители промените и новите условия за кандидатстване, описани в наредбата от 2020 г., чрез която се изплащат допълнителни парични средства за новородените деца на територията на нашата община. Научете повече тук - http://www.elinpelin.org/currentNews-5098-newitem.html

Първото дете за новата 2020 година е малкият Стефан Стефанов Истатков от с. Нови хан, който се роди на 01.01.2020 г. Той получи почетен плакет лично от кмета на Община Елин Пелин - Ивайло Симеонов, предметни награди от ТВ „Фантастико“, комплект от 4 сребърни парички, дарени от Общинска банка, избрани продукти и ваучер за пазаруване на детски стоки от dm България, подаръчна карта за пазаруване в магазините на BILLA България, както и искрени пожелания за здраве и щастие. Подарък за първото родено бебе през новата година поднесе и д-р Мая Луканова, директор на МБАЛ "Елин Пелин" ЕООД.


Кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов се обърна с думи на признателност към младите родители, които живеят в общината и ги увери, че средата за живот се подобрява постоянно и общинската администрация полага грижи за разширяване и надграждане на условията за отглеждане на деца. Той благодари също така на г-жа Рени Николова, заместник-кмет на Община Елин Пелин с ресор "Образование, хуманитарни и социални дейности" и нейния екип, които подготвят церемонията по награждаването и за поредна година организират радостното събитие.

Много подаръци за първите 27 деца, които са родени в началото на 2019 година, поднесоха и партньорите на инициативата. Служители на общинска администрация поднесоха на младите родители и 27 торти от памперси, които бяха подготвени от ТВ "Фантастико" и Община Елин Пелина. Всички деца, родени през м. януари 2020 г. получиха подаръчни комплекти от dm България и електронни ваучери за пазаруване в магазините на BILLA с определена стойност.

Официални гости на церемонията бяха част от партньорите на инициативата - Андрей Спасов, мениджър „Логистика“ - магазини dm България и Анелия Георгиева, управител на ФЦ Елин Пелин – „Общинска банка“. Благодарим на нашите партньори, които отново подкрепиха инициативата и подготвиха много подаръци за най-малките жители на общината.

Повече снимки от събитието може да видите в галерията към новината и на официалната страница на Община Елин Пелин в социалната мрежа Фейсбук в албум: "Бебе на годината 2020".
Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!